Bo på Lantgård i Skåne
Svenska   Dansk   Nederlands   Deutsch   English

Bo på Lantgård Skånes alla gårdar

Svenstorps Gård
Svenstorps Gård

Bo i naturskön, tyst och rogivande miljö mellan Sösdala och Tyringe. Gör en avkopplande skogspromenad i vår egen skog. Bo bekvämt i nybyggt hus med 2 bostäder, komplett utrustade, en med kamin. Egen uteplats, barnvänligt. Vi har Simmental djur på gården. 10 minuter till Sösdala med affär, restaurang och tåg. 15 minuter till Tyringe med affär, restaurang och tåg. Närhet till golf, fiske och kultur.

Öppet året runt
Ivö Kungsgård
Ivö Kungsgård

Välkommen till IVÖ KUNGSGÅRD Lantliv på sagoön Ivö (Ifö). Finn lugn och ro för kropp och själ på vår släktgård från 1848. Om Du drömmer om att få uppleva naturen och fira din semester eller en weekend på en idyllisk lantgård i kulturell och vacker miljö. Lantbruk i full drift med växtodling av vall, spannmål, raps, potatis och betor. Vi har en stor köttdjursbesättning av dikor med kalvar.

Öppet året runt
Självhushåll: ax ax ax
Hunseröds Bed & Breakfast
Hunseröds Bed & Breakfast

Gården är naturskönt belägen i kanten av bokskogen omgiven av sjöar och ängar. Fräscha ljusa rum med dusch och toalett. Gemensamt kök för gäster. Koppla av, vandra, jogga eller cykla i den underbara naturen. Det finns även möjlighet till ponnyridning, hyra kanot och fiska. Många djur på gården. Egna djur är välkomna. Barnrabatt samt flerdygnsrabatt från 2:a dygnet.

Öppet året runt
Fylebäck
Fylebäck

På Fylebäck i västra Skåne erbjuder vi rum o frukost i lantlig miljö. Ni bor i personligt inredda rum. Fylebäck är en växtodlingsgård som ligger i ett gammalt kulturlandskap med anor från bronsåldern. På gården finns en vävstuga med vävkurser. Nära till många aktiviteter och utflyktsmål. Flerdygnsrabatt. Välkommen!!

Öppet året runt
Källgården
Källgården

Källgården är en gammal kringbyggd skånegård från 1770-talet med kullerstengård. Det är ca 500 m till Magnarps strand och bad. Vi bedriver mjölkproduktion och spannmålsodling. På gården finns både kor, kalvar, hästar (nordsvenska) hundar, katter och gutefår. Laddstolpe.

Självhushåll: ax ax ax ax
Vallkärra Boställe
Vallkärra Boställe

Idag ytterst rofylld miljö på marken där slaget vid Lund utkämpades 1676. Gårdsdrift, spannmål, inackorderingsstall, rådjur och småvilt runt husen. Utmärkt för yrkesresande eller feriefirande. Centralt nordväst om Lund 5 min. Malmö 10 min. Köpenhamn 45 min.

Öppet året runt
Vragerups Gård
Vragerups Gård

Idealet för Dig som är yrkes- och ferieresenär och söker lugn lantlig miljö endast 5 respektive 15 min fr Lund o Malmö. Två av våra gästrum har egen dusch och toalett. Rummen på andra våningen har en härlig balkong att sitta ute på. Gästerna delar på ett pentry för enkel hushållning. Stor trädgård inbjuder till lek o spel samt ro och vila – kanske ett dopp i poolen. Till havsbad o golf har vi 5 km. Vi finns vid väg 103 mellan Lund o Lomma. Varmt Välkomna

Öppet året runt
Borrby Kungsgård
Borrby Kungsgård

I hjärtat av Österlen på Borrby Kungsgård har ni nära till allt vad Österlen erbjuder av natur och kultur. Ni bor bekvämt i gårdens karaktärsfulla "Brygghus", "Svinhus" eller "Undantag". Trädgården och parken inbjuder till lek och spel, ro och vila samt en solnedgång ackompanjerad av klockringningen ifrån Borrby kyrka. Milsvida stränder lockar med bad och promenader. Välkomna! Henric och Kerstin

Öppet året runt
Hässlebo
Hässlebo

Hässlebo by ligger på Kullahalvön, ca 1 km från havet. Här erbjuder vi boende med 6 sängplatser i tre sovrum. Det finns ett stort vardagsrum i vinkel med TV-hörna. Därifrån kan man gå ut på den stora gräsmattan med trädgårdsmöbler och grill. Service och restauranger i närheten, t.ex. Jonstorp som ligger ca 2 km ifrån boendet med livsmedelsaffär, bibliotek, badplats, hamn m.m.

Självhushåll: ax ax ax ax ax
Sanddala B&B
Sanddala B&B

Här har du landat vid porten till Österlen i vårt lilla paradis. På Sanddala B&B är det lugnt och skönt, miljön runt omkring är lantlig, inte minst för att vi har Highland Cattle kossor, som är ett attraktivt fotoobjekt. Alla våra rum har olika teman och ger en känsla av att vara ”hemma”. Varje rum är inrett med dubbelsäng (180 cm), bord, ett par stolar och TV. På nedervåningen finns två gästrum och ett kök, där man kan laga enklare måltider själv och sitter bekvämt vid det stora köksbordet. Även dusch och toalett hittar man på nedervåningen. På övervåningen finns ytterligare två rum, ett sällskapsrum med TV och en toalett.

Vadebäcks Gård
Vadebäcks Gård

Vadebäcks Gård är en familjeägd gård i litet format med stora ambitioner. På gårdens 5 hektar finns både betesmark, liten åkermark och gammal skog inklusive ett skogsbete. Gårdens djur består av hobbyhästar, höns, Linderödsgrisar, katt, hund. Vi är dessutom biodlare och tillverkar vår egen honung. Vår Nordsvenska häst är gårdens stolthet och drar ibland vagn eller används i vårt lilla självhushållande småbruk.

Öppet året runt
Tornhögs Gård
Tornhögs Gård

Mitt på Lundaslätten i Skånes natursköna miljö finner ni vår gård. Här bor ni i en ljus och luftig lägenhet i två plan. Hall, kök, vardagsrum samt toalett med dusch och tvättmaskin på bottenvåningen. En spiraltrappa leder upp till ett sovrum där fyra bekväma sängar väntar. Lägenheten har ett stort sällskapsrum med direkt access till den lummiga trädgården med uteplats och grill. Gården ligger fritt, mitt i jordbrukslandskapet, som gjort för att koppla av, kanske ta en kort promenad ner till vår damm för att gå på upptäcktsfärd, titta på fåglar eller prova meta. Stora lekytor för barnen och chans att bli kompis med någon av gårdens hundar. Självklart är det rökfritt inomhus.

Öppet året runt
Körsbärsgården Bed & Breakfast
Körsbärsgården Bed & Breakfast

Körsbärsgården, mellan skog och hav i kanten av Österlen. Islandshästar, får, hund och katter. Hö och hage, egen häst och hund är välkomna! Övernatta i B&B där tidigare korna och kalvarna bodde eller i självhushåll i Undantaget. Kurser inom konst och kultur med boende, natur och kultur.

Öppet året runt
Söderåsens Forsgård
Söderåsens Forsgård

På Söderåsens Forsgård vill vi erbjuda det där lilla extra som både blir personligt och hemtrevligt. Våra lokaler håller hög standard med bland annat kaklade badrum och öppen spis. Extrarum kan bokas. Lokaliteterna är delvis anpassat för gäster med funktionsnedsättningar. Maten är viktig för oss på gården, och vi lägger stor vikt vid den hemlagade menyn. Kvaliteten på råvarorna är hög, och vi använder i möjligaste mån lokala och svenska råvaror. Vi erbjuder aktiviteter av olika slag som t.ex. turridning på islandshästar, fiske, bad i källvatten, vedeldad bastu, guidade naturvandringar, ridsjukgymnastik. Läget är 30 km öster om Helsingborg, naturskönt omgiven av hagar och skog. Varmt välkomna!

Öppet året runt
Broddahill
Broddahill

Bo på Broddahill med storstadens puls inom bekvämt räckhåll! Personliga och fräscha rum välkomnar Dig som gäst. Hemlagad frukostbuffé i matsalen under takmålningarna från 1800-talet. Fiska och njut på gården. Boende i egen stuga finns också på Broddahill. Kvällsrätter o kaffe kan serveras. Nära Malmö, Köpenhamn, Trelleborg, golfbanor o havsbad.

Öppet året runt
Rum och frukost: ax ax ax ax ax
Ullstorps stugor
Ullstorps stugor

Ullstorps Stugor mitt i Skåne, mitt i skogen, mitt i hjärtat! Nära, naturligt, barnvänligt och hållbart är våra ledord.

Öppet året runt
Karnas Undantag
Karnas Undantag

Bo på Österlen i Hagestad radby. Ni bor rymligt i sekelskiftesvilla med genuin prägel i direkt anslutning till vårt jordbruk. Upplev konst och kultur. Bada vid milsvida vita sandstränder. Nära till Sandhammarens och Tykeå naturreservat, Backåkra och Ales stenar. Möjlighet till fritidsfiske längs kusten. Tre golfbanor inom 3 mils radie.

Elbetorp
Elbetorp

Bo i rogivande miljö i eget hus på gården. Intill Vellinge golfbana. Nära till Malmö, Trelleborg, fiske och sandstränder. Frukostbuffé kan avnjutas i uterum el. matsal. Kök m kyl, spis, kaffekokare, micro och tvättmaskin. Lägenhet på 100 kvm kan också hyras för självhushåll. Välkommen året runt.

Öppet året runt
Rum och frukost: ax ax ax ax
Folkesro
Folkesro

Charmigt, nyrenoverat gårdshus på liten gård med ekologisk grönsaksodling i lantlig idyll på Österlen. Endast en familj i taget tas emot. Bo nära djur och natur: Getter, får, höns, ankor, kaniner och katter finns att klappa. Här kommer man nära djuren i deras vardag. Barn – och vuxna - får gärna vara med och fodra och sköta om djuren. Ät obesprutad potatis och grönsaker direkt från landet i vår grönsaksodling och hämta nyvärpta ägg hos hönsen. Prova på att köra traktor. Två gamla traktorer, bl a en Ferguson från 1958 används fortfarande här. En perfekt bas för utflykter på Österlen eller bara njuta hemma på gården. Internet via fiber, TV ingår.

Öppet året runt